CARTARE - RAFTING PE RAUL BISTRITA

 

Consecventi unei idei mai vechi, aceea de a face o cartare, de la nivelul apei, a raului Bistrita, la inceput de august o echipa formata din trei membri ai Grupului Expeditionar NIPPON au efectuat o tura nautica in frumoasa Tara a Dornelor.

La expeditie au participat Catalin Ungureanu, Daniel Timpu si Silviu Neagu, prin rotatie, doi in barca pneumatica si unul pe mal cu masina si aparatele foto-video.

Scopul cartarii a fost de a depista: punctele posibile de lansare la apa a unui numar mai mare de barci pneumatice, punctele de acces auto la nivelul raului, zonele propice de debarcare, dificultatea diferitelor zone, timpii de parcurs, locurile de montare corturi, modul de traversare a barajelor, etc. Toate obiectivele au fost atinse si baza de date obtinuta va fi folosita la turele de rafting viitoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zona investigata se intinde pe o distanta de 50 km, intre iesirea din orasul Vatra Dornei - Dorna Arinii si pana la Brosteni.

De la nivelul apei peisajul este mirific, incomparabil cu cel de "la volan": pante abrupte, padurea de conifere si de foioase alterneaza cu pasunile alpine intr-o varietate de forme si culori. Pe anumite portiuni Bistrita este linistita si te imbie parca la admirarea natutii si la visare, pe altele este agitata, rapida, nabadaioasa si te duce cu gandul la viata si primejdiile plutasilor de alta data.

Aceste randuri sunt si o invitatie pentru cei care vor sa cunoasca splendida vale a Bistritei si altfel decat de pe sosea sau de la pensiuni. Merita!