SCOALA DE SCUFUNDARI IN APNEE SI RAFTING, AGIGEA

 

A venit, in sfarsit, vacanta! O vacanta cu noi provocari pentru membrii asociatiei "Nippon" / Grupul expeditionar si pentru prietenii acestora.

Ne-am reintors pentru a 4 oara la vechea si primitoarea noastra gazda, Statiunea de Cercetari Biologice Marine "Ion Borcea", unde am reluat doua din activitatile noastre favorite: scufundarile in apnee si folosirea barcilor pneumatice (rafting) pe mare.

Chiar daca am beneficiat de apa calma si relativ limpede numai in prima parte a intervalului, valurile mari si vantul puternic din a doua parte a acestuia, au impus o nota de mare seriozitate (si efort) la capitolul "manevrarea barcii pneumatice".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Merita mentionata aparitia unei perechi de delfini in imediata apropierea plajei; un semn pe care, cu totii, l-am considerat de bun augur.

Fauna si flora subacvatice, observate in etape de la -1 la -7m, ne-au incantat cu diversitatea si culorile prezentate. Garizi, crabi, midii, rapane, meduze cu "colti" albastri, caini de mare, stavrizi, guvizi, bancuri de sprot erau mereu prezente la fiecare imersiune!

Pentru o parte dintre participanti, tabara aceasta a insemnat prima intalnire cu noi si pasionante activitati sportiv-aplicative.