ASOCIATIA DE ARTE MARTIALE "NIPPON" LA 20 DE ANI DE ACTIVITATE OFICIALA

 

Vineri, 31 mai, s-au implinit 20 de ani de cand asociatia noastra a obtinut personalitatea juridica.

Acest eveniment nu putea ramane nesarbatorit, asa ca, am organizat un seminar aniversar ce s-a desfasurat in sala de judo din cadrul Salii Polivalente din Iasi. Am avut onoarea si bucuria de a avea ca invitati prieteni si colegi cu vechi preocupari in domeniul artelor martiale: Rechesan Codruta si Molnar Emese de la "Bushi Shindo" Tg. Mures (ju-jutsu Shinden Ryu), reprezentante ale "Dai Nippon Butokukai Romania", Zaharevici Igor, presedintele Federatiei de Aikido Aikikai a Republicii Moldova, Oncea Vitalie (aikido,kendo), presedintele Federatiei de Kendo a Republicii Moldova, Serafim Stefan de la "Doshin" Rm. Valcea (aikido, B.J.J.), reprezentant al Fundatiei Romane de Aikido Aikikai, Keul Volker de la "Dojo Gichin Funakoshi" Bucuresti (karate Shotokan), reprezentant al Deutsche Dan-Trager und Budo-Lehrer Verband, Soreanu Catalin de la "Bujinkan" Iasi (ninjutsu), Ciobanu Gabriel, de la "Marubashi" Iasi (aikido), Constantin Largu de la "Nippon" Iasi, Asociatia Judeteana de Judo Iasi, Federatia Romana de Judo.

Antrenamentele, care s-au desfasurat intr-o maniera interactiva, au dat posibilitatea tuturor invitatilor sa impartaseasca participantilor cate ceva din specificul artelor martiale pe care le practica.

La finalul antrenamentului de sambata seara, am putut urmari demonstratiile facute de membrii cluburilor invitate. Au fost demonstratii sustinute atat de copii cat si de budoka maturi. Copii ne-au aratat implicare si seriozitate in demonstartiile lor. Cei mari ne-au incantat cu executiile pe cat de diferite, pe atat de interesante. Un moment inedit, ce rar poate fi intalnit la demonstratiile de arte martiale, l-a constituit prezentarea unui kata de judo (nage no kata) de catre doi din instructorii A.A.M. Nippon: Constantin Largu (tori) si Gabriel Bejenariu (uke).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petrecerea ce a urmat, in aceeasi seara, ne-a facut sa ne regasim, din nou, aceeasi prieteni, aceeiasi oameni, la un pahar de vin si multe glume.

Pe ecranul montat in sala s-au derulat imagini din turele si expeditiile montane si speologice derulate de-a lungul anilor de membrii asociatiei noastre, in cadrul Grupului Expeditionar.

Duminica, desi, unii au trebuit sa plece catre casa, cei ramasi am continuat cu partea a doua a demonstratiilor executate de membrii dojo-ului "Gichin Funakoshi" Bucuresti (tameshi-wari, spargeri de materiale dure si iai kata), urmata de aikido aplicat si aikijutsu.

La finalul antrenamentului, ne-am luat ramas bun de la participanti, oferindu-le o diploma si o sticla de vin, comanda speciala pentru acest eveniment.

Se cuvine, ca la final, sa multumim tuturor celor care ne-au facut onoarea de a ne sprijini si de a fi prezenti (fie si numai cu sufletu), prieteni ce au contribuit la reusita acestui eveniment!