PRIMA VIZITA A PRESEDINTELUI FUNDATIEI ROMANE DE AIKIDO AIKIKAI LA IASI

 

In perioada 5-6 mai, anul curent, membrii A.A.M. Nippon, au avut onoarea si bucuria de a participa la un stagiu condus de sensei Dorin Marchis, 4 dan aikido Aikikai, presedintele Fundatiei Romane de Aikido Aikikai. Acesta a fost insotit de asistentul sau, Bogdan Bilt, secretar general si instructor asistent al fundatiei.

Stagiul a avut un caracter de evaluare si indrumare si s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, media duratei antrenamentelor, depasind 2 ore. Ritmul de lucru a fost unul suficient de ridicat, astfel pregatirea tehnica si conditia fizica au fost puse deopotriva la incercare, in cele doua antrenamente.

Incepatorii au beneficiat de explicatii extinse, completate de rolul de uke asumat atat de Dorin cat si de Bogdan. Cei vechi, la randul lor au beneficiat de explicatii la variantele de procedee "nespecifice" pana acum programei noastre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In cea de-a doua zi, in a doua jumatate a antrenamentului au avut loc examinarile pentru grad, in sesiuni separate pentru membrii A.A.M. Nippon (comisie de examinare Nippon) si pentru cei ai F.R.A.A., unde comisia de examinare a fost constituita din sensei Dorin Marchis si sensei Bogdan Bilt.

Observatiile, foarte importante, legate de eticheta, de ashi, tai si te sabaki, ukemi, rolul lui uke, abordarea deschisa si concentrarea pe tema data, au incheiat stagiul.

Pentru membrii F.R.A.A., confirmarea nivelului de pregatire, in acord cu programa si criteriile Aikikai, derulate sub un spirit obiectiv, aduce un plus de motivatie pentru continuarea evolutiei pe calea Aiki.