In perioada 26-28.03.2010, o delegatie a A.A.M. "Nippon", a participat, la invitatia prietenilor de la Fundatia Romana de Aikido Aikikai, la seminarul organizat la Cluj, cu prilejul deschiderii oficiale a dojo-ului central al Fundatiei, in prezenta reprezentantului oficial al Aikikai Hombu Dojo, Shihan Yukimitsu Kobayashi, 7dan.

Delegatia a fost compusa din Catalin Ungureanu, Daniel Timpu, Gabriel Bejenariu si Marius Momanu.

Au mai participat ca invitati:

- Wilko Vriesman, 5 dan, director tehnic al Fundatiei Olandeze Aikikai, al Federatiei Slovene de Aikido Aikikai si al Organizatiei Aikikai a Emiratelor Arabe Unite;

- Mehmed Mehmedov, presedintele si instructorul sef al Clubului Fenix Aikido din Sofia, Bulgaria, 4 dan aikido aikikai;

- Attila Pivony, 4 dan, fondator, presedinte si director tehnic a celei mai importante organizatii de aikido din Ungaria, Asociatia Ungara de Aikido Aikikai;

- Igor Smyghin, 4 dan, Ucraina, presedintele Federatiei Ucrainene de Aikido Aikikai;

- Aleksandr Starovojtov, presedintele Federatiei Slovene de Aikido Aikikai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fost o experienta deosebita in primul rand datorita numelor mari prezente pe tatami, iar in al doilea rand, datorita numarului foarte mare de participanti. Gazdele au facut dovada unei foarte bune organizari si a unui spirit deschis.

Din punctual nostrum de vedere, putem spune ca am invatat si am putut compara multe lucruri, de la tehnica propriuzisa, la organizare, atitudine, comunicare, pana la aspecte subtile ale artei.

O proba indirecta a nivelului de pregatire a membrilor asociatiei noastre, a fost atunci cand Catalin Ungureanu si Gabriel Bejenariu au fost parteneri (uke) pentru examinarearea a doi colegi din Republica Moldova, respectiv Bulgaria. Desi ritmul (normal, de altfel) de desfasurare impus de sensei Kobayashi a fost unul alert, care a solicitat puternic pe uke, mai ales din punct de vedere al efortului in regim combinat de rezistenta si viteza, impresia noastra ramane aceea ca prestatia a fost corespunzatoare.